Prinsjesdag en de huursector

4 september 2020

Komende Prinsjesdag is de laatste kans voor dit Kabinet om problemen in de huursector op te lossen. De Wooncrisis raakt steeds meer mensen, en de economische crisis die volgt op de Coronacrisis versterkt dit nog eens.

De Woonbond en De Goede Zaak riepen samen met de LSVb, Ieder(in), de KBO-PCOB en de Landelijke Cliƫntenraad op tot een noodpakket voor de huursector.

Deel de video teken de petitie

De opgave is groot. Veel huurders zijn een te groot deel van hun inkomen kwijt aan wonen, er zijn te weinig sociale huurwoningen, en jong tot oud lukt het niet om een betaalbare geschikte woning te vinden. Wij deden een  oproep tot een noodpakket voor investeringen in nieuwbouw, huurverlaging en ruimere huurtoeslag. Teken de petitie (externe link) en roep het Kabinet op om in actie te komen. En deel onze campagnevideo via Facebook (externe link), Twitter (externe link) of Youtube (externe link).

Gratis webinar Prinsjesdag voor huurders

Op Prinsjesdag wordt bekend welke maatregelen voor de huursector er komen, en wat dit precies gaat betekenen voor huurders. Onze beleidsmedewerkers geven woensdag 16 september een gratis Webinar waarin ze uitleggen welke maatregelen er in de miljoenennota staan die belangrijk zijn voor huurders en woningzoekenden. Meld je aan via onze agenda.